KLASIKËT SHQIPTARË
Shkrimtarët e Rilindjes dhe Pavarësisë shqiptare

migjeni_vargjet_e_lira_novelat_qytetit

MIGJENI
Vargjet e lira & Novelat e qytetit të veriut

cajupi_baba_tomorri

A. Z. Çajupi
Baba Tomorri

fan_noli_albumi

Fan S. Noli
Albumi

shqiperia_c'ka_qene_sami_frasheri

Sami Frashëri
Shqipëria ç'ka qënë, ç'është e ç'do të bëhet

haki_stermilli_sikur_tisha_djale

Haki Stërmilli
Sikur t'isha djalë

asdreni_poezi

ASDRENI
Poezi të zgjedhura

naim_frasheri_bageti_e_buqesi

Naim Frashëri
Poema

jeronim_de_rada_milosao

Jeronim De Rada
Këngët e Milosaos

lahuta_malcis_gjergj_fishta

Gjergj Fishta
Lahuta e Malcis

lasgush_poradeci

Lasgush Poradeci
Vallja e yjeve & Ylli i zemrës

ndre_mjeda_juvenilja

Ndre Mjeda
Juvenilja

gjergj_fishta_mrizi_zanave

Gjergj Fishta
Mrizi i Zanave

kenga_sprasme

Gavril Dara i Riu
Kënga e sprasme e Balës


AUTORË SHQIPTARË
Vepra të tjera në shqip

kanuni_i_leke_dukagjinit

Kanuni i Lekë Dukagjinit

fjale_te_urta_sami_frasheri

Sami Frashëri
Fjalë të urta

historia_e_popullit_shqiptar

Historia e Popullit Shqiptar

grate_sami_frasheri

Sami Frashëri
Gratë

gomari_i_babatasit

Gjergj Fishta
Gomari i Babatasit

pashko_vasa_e_verteta_mbi_shqiperine

Pashko Vasa
E vërteta për Shqipërinë dhe shqiptarët


KLASIKËT BOTËRORË
Vepra të njohura botërore të përkthyera në shqip

perralla_hk_andersen

H.K. Andersen
Përralla

liza_boten_cudirave

Lewis Carroll
Liza në botën e çudirave

perralla_per_femije

Përralla për fëmijë

omar_khajam_rubairat

Omar Khajam
Rubairat

jul_cezari_shakespeare

Uilliam Shekspir
Jul Çezari

eskili_prometheu

Eskili
Prometeu i mbërthyer

makbethi_shapespeare

Uilliam Shekspir
Makbethi

Uilliam Shekspir
Hamleti

Euripidi
Medea

miti_i_sizifit_camus

Alber Kamy
Miti i Sizifit


NOVELA GRAFIKE
Novela grafike të ilustruara

legjenda e rozages

Legjenda e Rozafës


LIBRA FETAR

jeta_e_profetit_muhamed

Jeta e profetit Muhamed

© 2022-2024 librashqip.al